Prosty przepis na śniadanie na słodko z nabiałowym zamiennikiem

6

Chałka z Fromaż “Cynamon & Rodzynki”, polana syropem klonowym, posypana świeżymi owocami i prażonymi orzechami. Postanowiliśmy ułatwić Wam poszukiwania i przygotowaliśmy wiosene śniadanie, który zaspokoi każdego łakomczucha. Z Fromaż nawet klasyczna chałka zmieni się w wykwintne śniadanie.

Jak to zrobić?

  • Delikatnie podpiecz chałkę, aby była lekko chrupiąca. Na patelni rozgrzej masło. Chałkę pokrój w dwucentymetrowej grubości kromki i połóż na patelni. Smaż na średnim ogniu, z obu stron do momentu zrumienienia.
  • Posmaruj ją solidną porcją Fromaż „Cynamon i Rodzynki”
  • Dodaj świeże owoce (np. truskawki, borówki) i garść prażonych orzechów laskowych.
  • Polej wszystko odrobiną miodu lub syropu klonowego.
  • Życzymy Wam odkrywania nowych smaków i niekończących się inspiracji z roślinnym Fromażem w roli głównej.

Artykuły powiązane

Sprawdź artykuły o podobnej tematyce

3

Jak przygotować wytrawne, wyjątkowe śniadanie bez laktozy?

Sprawdźcie nasz pomysł na słone poranki. Wytrawne gofry bezglutenowe z musem z Fromażu